Masaža za djecu i tinejdžere - zašto ne?

Stres mogu osjetiti djeca koliko i odrasli. To se najčešće odražava i putem fizičkih simptoma kao što su mišićni i bol u zglobovima, glavobolja, migrena, probavne smetnje, kao i teškoća u ponašanju.

Istraživanja su pokazala da terapeutski dodir kod djece može smanjiti bol i ojačati imuni sistem, poboljšati koncentraciju i komunikacijske vještine. Takva djeca imaju više samopouzdanja i smirenija su u stresnim situacijama.

Masaža djeluje tako da:

  • ojača djetetovu emotivnu stranu
  • popravlja djetetovo raspoloženje
  • pomaže u prepoznavanju vlastitog tijela, kao cijelinu i njegovih dijelova, a time i predstave o samom sebi, dijete se osjeća sigurno...
  • umiruje napetosti koje su nastale zbog novosti, stresa
  • pobuđuje, jača i regulira cirkulaciju, disanje, imunitet, probavu
  • može pomoći kod smetnji pri spavanju i cijelokupnom bioritmu
  • uspostavlja i jača tjelesni i emotivni kontakt između roditelja, osjeća se sigurnije i sa više samopouzdanja lakše se nosi sa problemima u društvu svojih vršnjaka, osjeća se osnaženo..

Tretmani koji se preporučuju su relaksaciona masaža, refleksologija stopala te masaža glave.

Masaža i refleksologija za djecu i mlade ispod 16 godina mogu se obavljati samo uz pristanak roditelja i roditelji trebaju biti prisutni dok se tretman odvija.

O Herbal Spa

U Herbal Spa centru težimo ka ljepoti, zdravlju i blagostanju vašeg tijela. U luksuznom, orijentalnom ambijentu uvodimo vas u potpuno novi i neistraženi svijet jedinstvenih usluga i savršenog spa iskustva. 

Osmišljen da svi koji nas posjete iskuse potpunu relaksaciju i privatnost, dostupan na dvije lokacije, Herbal Spa centar pruža najbolje od holističkih tretmana za njegu i opuštanje.

Kraljevski tretmani bazirani na prirodnim proizvodima i egzotičnim mirisima će probuditi vaša čula i oživjeti vaš duh.

Zatvorite oči i prepustite se čarobnom dodiru našeg ljubaznog i profesionalnog osoblja i doživite savršenu harmoniju i nezaboravne trenutke..