Top 5 najpopularnijih spa ponuda za vrijeme Ramazana

Bez obzira kojoj vjeroispovijesti pripadali, obilježavanje religijskih bitnih dana i praznika utiče na našu svakodnevnicu. Pri tome slobodno možemo reći da je obogati, podsjeti nas na lijepe običaje, prakse, riječi zahvalnosti, strpljenja ili dobročinstva.

Dok traje Ramazan u BIH, sigurno ćete biti pozvani na iftar, čuti neku lijepu priču iz naše tradicije ali isto tako poželjeti trenutke opuštanja i odmora. Neka vas za to inspiriše top 5 najpopularnijih ramazanskih spa ponuda u Dubaiu, koji uz vrtoglavi industrijski razvoj i dalje čuva tradicionalne vrijednosti posvećivanja pažnje ljepoti, kvalitetnom odmoru i ritualima.

Top 5 najpopularnijih spa ponuda za juni 2017. predstavljaju:

1. "Twilight" 90-to minutni paket, uključuje masku za tijelo na bazi aloe vere, nakon čega slijedi relaksaciona masaža i tretman lica sa hidratizirajućim sastojcima koji koži tijela i lica pružaju osvježavajuće, njegujuće i umirujuće dejstvo te je ujedno pripremaju za izlaganje suncu.

2. Mliječna kupka za oslobađanje bolova u mišićima kroz tretman koji počinje pilingom tijela na bazi šećera, nakon čega slijedi uranjanje tijela u mliječnu kupku koja njeguje kožu svim hranljivim sastojcima, a potom slijedi masaža vrata, ramena i leđa.

3. Marokansko kupatilo - neizostavni, za kožu blagotvorni, marokanski sapun, minute u pari, a nakon toga prirodni pilinzi za tijelo na bazi krastavaca, kajsije, limuna, meda i mlijeka. Tretman se završava losionom na bazi lavande a cijelo iskustvo vraća um i tijelo u ravnotežu, koži pruža prirodni balans, svježinu, elastičnost, sjaj.

4. Tretmani kose za dubinsku njegu i revitalizaciju vlasi koji uključuju kombinaciju maski za kosu, masaže glave i feniranja.

5. "Sooth and smooth" pedikir na ovoj je listi također- tretman uključuje uređivanje noktiju ali isto tako kupku i maske za stopala na bazi planinskih biljaka, koji pored toga što stopala čine lijepim, pružaju jedinstveno opuštajuće iskustvo. Tretman se završava lakiranjem noktiju - po želji.

 

Veoma lijepo i primamljivo. Moramo primijetiti da bar u spa svijetu, uz Herbal Spa, za tim mnogima fascinantnim gradom apsolutno ne zaostajemo.

 

 

O Herbal Spa

U Herbal Spa centru težimo ka ljepoti, zdravlju i blagostanju vašeg tijela. U luksuznom, orijentalnom ambijentu uvodimo vas u potpuno novi i neistraženi svijet jedinstvenih usluga i savršenog spa iskustva. 

Osmišljen da svi koji nas posjete iskuse potpunu relaksaciju i privatnost, dostupan na dvije lokacije, Herbal Spa centar pruža najbolje od holističkih tretmana za njegu i opuštanje.

Kraljevski tretmani bazirani na prirodnim proizvodima i egzotičnim mirisima će probuditi vaša čula i oživjeti vaš duh.

Zatvorite oči i prepustite se čarobnom dodiru našeg ljubaznog i profesionalnog osoblja i doživite savršenu harmoniju i nezaboravne trenutke..