Kako ucinkovito ublaziti stres?!

Stres je danas postao toliko uobičajena pojava da ga često i ne primjećujemo. Međutim kad stres preuzme kontrolu, postaje prijetnja zdravlju, raspoloženju, utječe na odnose i kvalitet života.


Medicinari tvrde da je stres prirodna pojava koja se događa kada organizam pokušava da se prilagodi nekom životnom problemu, izazovu, događaju ili situaciji. Ipak, stres se također može posmatrati kao lična i subjektivna intrepretacija pojedinca pa će nekome određeni rok za obavljanje posla biti uzrok stresa i frustracija. 

Kada je riječ o uzrocima stresa može se reći da svako od nas ima različite okidače, ali oni koji se najčešće spominju su ekonomske prilike, novac, posao, porodični problemi, nekvalitetne veze, zdravstveni problemi..

Bez obzira na sve izazove, rješenja naravno ima. Umjereno tjelesno kretanje, pravilno disanje i masažni tretmani dobro djeluju na ublažavanje stresa. 

Neki od savjeta kako se boriti sa stresom:

- Odvojite 30minuta dnevno za laganu šetnju ili tjelovježbu. Uspravite se, pazite na položaj tijela i obratite pozornost na pravilno disanje
- Pijte puno vode, na taj ćete način pomoći limfi da se riješi toksina
- Pazite na ishranu i okušajte ne gledati u mobitel ili ekran kad jedete, nego uživajte u mirisima, okusima i bojama hrane koja vas zapravo iscjeljuje i koja vas liječi ako je tako tretirate. Ako je samo nabacujete u sebe i najkvalitetniju hranu uništavate i stvarate dodatan stres
- Probajte naći trenutke mira i tišine svaki dan krroz šetnju u prirodi, kroz disanje, meditaciju, čitanje knjiga..- Priuštite sebi jedan od opuštajućih masažnih tretmana koji će vas nakratko odvesti u neke druge dimenzije, pružiti vam trenutke relaksacije i omogućiti ponovni protok enegije..
- Okružite se ljudima koji su pozitivni i koji vas čine ispunjenima i sretnima
- Uživajte u vlastitim emocijama kako bi se vaše unutrašnje biće moglo lakše se nositi sa svim faktorima stresa koje nosi današnji ubrzani način života.

Bez obzira na sve mjere opreza i suzbijanja, stres i reakcije na njega u određenoj će mjeri uvijek biti sastavni dio naših života, samo je bitno pronaći mehanizme kojima ćemo se odbraniti.

O Herbal Spa

U Herbal Spa centru težimo ka ljepoti, zdravlju i blagostanju vašeg tijela. U luksuznom, orijentalnom ambijentu uvodimo vas u potpuno novi i neistraženi svijet jedinstvenih usluga i savršenog spa iskustva. 

Osmišljen da svi koji nas posjete iskuse potpunu relaksaciju i privatnost, dostupan na dvije lokacije, Herbal Spa centar pruža najbolje od holističkih tretmana za njegu i opuštanje.

Kraljevski tretmani bazirani na prirodnim proizvodima i egzotičnim mirisima će probuditi vaša čula i oživjeti vaš duh.

Zatvorite oči i prepustite se čarobnom dodiru našeg ljubaznog i profesionalnog osoblja i doživite savršenu harmoniju i nezaboravne trenutke..