Prednosti posta

Post predstavlja jedan od najzastupljenijih načina unapređenja dobrobiti cijelokupnog organizma a neke od vrsta su: povremeni (kratkoročni post), kalorijska restrikcija, dugoročni post, religiozni post.

 

Neke od prednosti posta su:

- postajete otporniji na dejstvo ugljikohidrata na organizam, što rezultira kontroliranim unosom UG namirnica

- ubrzava metabolizam

- pomaže funkciju imunološkog sistema i izgradnju novih, zdravih ćelija

- pomaže u raspoznavanju fizičkog i emotivnog osjećaja gladi

- utiče na smanjenje akni, bubuljica i ostalih nepravilnosti na koži

- utiče na duhovnu rekonekciju, oslobađanje od depresivnih misli, tijeskobe, anksioznosti.

- poboljšava moždane funkcije

 

Prvih nekoliko dana posta može biti popraćeno osjećajem slabosti i glavobolje naročito ako ste navikli na konzumaciju masnije hrane ili cigareta ali to ubrzo biva zamijenjeno povećanjem izdržljivosti, energije, smanjenom potrebom za snom, osjećajem lahkoće.

Ukoliko imate zdravstveni problem za koji sumnjate da bi mogao biti pogoršan uslijed odricanja od hrane i pića, poželjno je svakako posjetiti doktora i dalje se posavjetovati.

O Herbal Spa

U Herbal Spa centru težimo ka ljepoti, zdravlju i blagostanju vašeg tijela. U luksuznom, orijentalnom ambijentu uvodimo vas u potpuno novi i neistraženi svijet jedinstvenih usluga i savršenog spa iskustva. 

Osmišljen da svi koji nas posjete iskuse potpunu relaksaciju i privatnost, dostupan na dvije lokacije, Herbal Spa centar pruža najbolje od holističkih tretmana za njegu i opuštanje.

Kraljevski tretmani bazirani na prirodnim proizvodima i egzotičnim mirisima će probuditi vaša čula i oživjeti vaš duh.

Zatvorite oči i prepustite se čarobnom dodiru našeg ljubaznog i profesionalnog osoblja i doživite savršenu harmoniju i nezaboravne trenutke..