Refleksologija

U mnoštvu usluga za njegu i opuštanje u Herbal Spa centrima jedna se zasigurno izdvaja, a to je refleksologija stopala.

Refleksologija stopala je najstarija tehnika masaže. Radi se o drevnoj kineskoj medicini gdje se pritiskom i masažom određenih tačaka na stopalima stimuliše rad svih organa u tijelu, uspostavlja njihova bolja sinhronizacija i poboljšava vitalna energija u cijelom organizmu.

Dokazano je da refleksologija efikasno djeluje kod različitih psihosomatskih tegoba, uspešno smanjuje psihičku i fizičku napetost, dovodi do potpune opuštenosti, stimuliše mentalne funkcije, podstiče cirkulaciju krvi i limfe, reguliše hormone, uravnotežava metabolizam, otklanja i ublažava glavobolje, nesanicu, bolove u vratu i leđima, depresiju. Stimulacijom određenih tački pospješuje se bolji rad određenih organa, probava, cirkulacija, imunitet.  Pored toga što se refleksologija najviše se koristi za ublažavanje posljedica stresa i reumatskih tegoba preporučuje se u programima za skidanje suvišnih kilograma, jer poboljšava rad organa i samim tim ubrzava metabolizam. 

    Refleksološka mapa pokazuje "refleksne zone" na stopalima po kojoj refleksolozi rade.

Refleksološka mapa pokazuje "refleksne zone" na stopalima po kojoj refleksolozi rade.

Terapeuti iz Herbal Spa centara naglašavaju da su u masaži svi pokreti izuzetno prijatni i ugodni, čime se postiže potpuna relaksacija. Također, navode da je 30 minuta tretiranja stopala refleksnom masažom ekvivalentno kvalitetnom snu od čak sat vremena. Ovo objašnjavaju činjenicom da se na stopalu nalaze mnogobrojni nervni završeci koji stimulišu rad određenih organa.

Prostorije Herbal Spa centara su posebno opremljene baš za ovu masažu. U nakon tretmana, uz vaš omiljeni čaj, te svježe narandže i mrkve uživajte u opuštajućoj atmosferi i toplim bojama koje potiču snagu, sigurnost i toplinu i posvetite svojim stopalima pažnju koju zaslužuju. 

Ikoristite našu posebnu pogodnost i osjetite moć refleksologije. 

Više o ponudi na LINKU.

Naše tijelo preslikava zdravlje naših stopala – potrudimo li se da ona budu zdrava i mi ćemo se dobro osjećati!

O Herbal Spa

U Herbal Spa centru težimo ka ljepoti, zdravlju i blagostanju vašeg tijela. U luksuznom, orijentalnom ambijentu uvodimo vas u potpuno novi i neistraženi svijet jedinstvenih usluga i savršenog spa iskustva. 

Osmišljen da svi koji nas posjete iskuse potpunu relaksaciju i privatnost, dostupan na dvije lokacije, Herbal Spa centar pruža najbolje od holističkih tretmana za njegu i opuštanje.

Kraljevski tretmani bazirani na prirodnim proizvodima i egzotičnim mirisima će probuditi vaša čula i oživjeti vaš duh.

Zatvorite oči i prepustite se čarobnom dodiru našeg ljubaznog i profesionalnog osoblja i doživite savršenu harmoniju i nezaboravne trenutke..