Spa trendovi

Koje spa iskustvo vi pamtite kao najbolje? Šta bi najviše uspjelo odmoriti vaše tijelo, oporaviti duh?
O razvoju spa industrije, te sve većim potrebama ljubitelja ovog oblika relaksacije govore mnogi programi kreirani od najekskluzivnijih hotelskih i spa lanaca. Za idealno provedene dane odmora više nisu dovoljni samo odlična destinacija, smještaj, tretmani koje vam pružaju ili odlična hrana. Four Seasons - Costa Rica wellness program traje četiri dana i svojim klijentima pruža apsolutno sve.

Fours Seasons wellnes  iskustvo organizovano je kao koncept sastavljen iz pet dijelova - wellness, duhovnost, fitness, zdrava ishrana, dobrotvoran rad - jer upravo sve to objedinjeno u cijelinu istinski oporavlja tijelo, liječi duh. Program je pri tome moguće i prilagoditi vlastitim željama tako da za fitness aktivnosti birate između šetnje, vožnje kajakom, pilatesa, planinarenja i sl.

Prvi dan wellnes iskustva fokusira se na zdravu ishranu i fitness a počinje časovima yoge na plaži u ranim jutarnjima satima. Dan se nastavlja odlaskom na doručak, pripremljen na bazi svježih lokalnih sastojaka, sve u ambijentu vila smještenih na brdovitim zelenim područjima i pogledom na okean. Nakon doručka, učesnici programa premiještaju se u obližnji spa centar na program pod nazivom "Balans energije" koji služi za vraćanje energije u tijelesnim čakrama te se izvodi uz pomoć toplog vulkanskog kamenja. Nakon toga slijedi boravak u bazenima gdje se smijenjuje topla i hladna voda. Nastavak dana prati ponovni obrok te savjeti o liječenju uz pomoć biljaka kao i razgovori sa duhovnim terapeutima gdje vam se postavljaju pitanja o tome kako biste voljeli da vas ljudi pamte. Prolazeći kroz ovakvo iskustvo ispitivanja vlastite duše, onog dobrog i lošeg koje u sebi nosimo, emocije često nadjačaju i suze nisu izuzetak.

Dan drugi počinje sa doručkom, ovaj put više gurmanskim gdje se smijenjuju: lokalno voće, tople zobene kaše, muffini pripremljeni od organskih sastojaka, kao i razne vrste omleta te nemasno meso. Potom slijedi volonterska ekskurzija u obližnju školu organizovana od strane humanitarnih organizacija. Cilj iskustva je bliže upoznavanje sa djecom, prisustvo na njihovim priredbama, druženje, te razmjena darova. Dan se nastavlja večerom u italijanskom restoranu, sa neprevaziđenim specijalitetima.

Treći dan je vrijeme za akciju. Počinje sa časovima jahanja a nakon toga slijedi izlet na Rio Negro. Najfascinantniji dio izleta je odmaranje pored toplih izvora u šumskim predjelima, gdje možete uroniti stopala, udisati čisti zrak i zaboraviti baš na sve. Večera je opet ekskluzivna, popraćena kvalitetnom hranom, prirodnim ambijentom, nježnim muzičkim notama.

Posljednji dan je dan bez planova. Boravak na plaži, odlazak u obližnje ZOO centre, boravite gdje i koliko želite..do sredine dana kada programu dolazi kraj, a vi odlazite potpuno relaksirani, ispunjeni i spremni za izazove gradskog života. 

Ovaj oblik bijega, izolacije, podsjetnik je na važnost pravljenja prostora za sve aspekte zdravog života - fitnessa, spa, meditacije. Boravak u parku, 10 min. jutarnje tjelovježbe, jedna opuštajuća masaža mjesečno -dobar su početak. A Costa Rica, pa, lijepo je maštati!

O Herbal Spa

U Herbal Spa centru težimo ka ljepoti, zdravlju i blagostanju vašeg tijela. U luksuznom, orijentalnom ambijentu uvodimo vas u potpuno novi i neistraženi svijet jedinstvenih usluga i savršenog spa iskustva. 

Osmišljen da svi koji nas posjete iskuse potpunu relaksaciju i privatnost, dostupan na dvije lokacije, Herbal Spa centar pruža najbolje od holističkih tretmana za njegu i opuštanje.

Kraljevski tretmani bazirani na prirodnim proizvodima i egzotičnim mirisima će probuditi vaša čula i oživjeti vaš duh.

Zatvorite oči i prepustite se čarobnom dodiru našeg ljubaznog i profesionalnog osoblja i doživite savršenu harmoniju i nezaboravne trenutke..