Sta vas drzi budnim

Većina nas, sa vremena na vrijeme, prolazi kroz fazu besanih noći, buđenja u 3h ili 4h ujutro nakon čega smo neraspoloženi i umorni cijeli dan. Pitamo se, šta je to što nas drži budnim?


Lični problemi vezani za posao, porodicu, veze. Okruženje, politika, terorizam, ekonomija.. Brine nas prošlost, šta je moglo biti da smo neke odluke donijeli drugačije. Budućnost, šta će se desiti ako ne bude tako kako očekujem, ako ne bude to čemu se nadam?
Briga može poslužiti kao motivacija, jer nas tjera na riješenje problema. Ipak, češće djeluje upravo suprotno. Krade nam energiju potrebnu za svakodnevan i produktivan život.


Slijedeći put kada vam se desi slična situacija i vidite da ne možete dalje, samo promijenite smjer. Razmislite i pobrojite ono dobro koje je prisutno u vašem životu. Ponekad je potrebno osvrnuti se na to što smo već postigli i bez čega ne bismo mogli zamisliti svoj dan. Zdravlje, dom, hrana, dobar prijatelj, šetnja omiljenom ulicom, kafa baš na tom mjestu, kućni ljubimac..
Trik je zapravo pretočiti energiju u praktično, opipljivo, vidljivo. Manje će vam škoditi zaokupljenost obavezama i poslom, nego „crne“ misli, strah i strepnja. Fokusirajte se na današnji dan, a budućnost će se pobrinuti sama za sebe. Zapitajte se: „ Šta je najgore što bi se moglo desiti?“ Onda to „najgore“ prihvatite ili pristupite spriječavanju istog. Skupite činjenice, analizirajte, napravite odluku i pretvorite u djelo. Ili naprosto pomozite drugom u nevolji. Ponekad pomoć drugom u izlazu iz njegove tame, ne ostavlja prostor za gubljenje u vlastitoj.

 

Postoje problemi koji nikada neće dobiti svoje riješenje. Razlog je taj da će vaš život odvesti daleko od njih. Možda će to, neriješeno, nekada i biti razlog tuge ili lošeg raspoloženja, ali ćete svakako nastaviti živjeti i dobiti druge, mnogo veće razloge za sreću.

 

Članak preuzet sa: www.massagemag.com

O Herbal Spa

U Herbal Spa centru težimo ka ljepoti, zdravlju i blagostanju vašeg tijela. U luksuznom, orijentalnom ambijentu uvodimo vas u potpuno novi i neistraženi svijet jedinstvenih usluga i savršenog spa iskustva. 

Osmišljen da svi koji nas posjete iskuse potpunu relaksaciju i privatnost, dostupan na dvije lokacije, Herbal Spa centar pruža najbolje od holističkih tretmana za njegu i opuštanje.

Kraljevski tretmani bazirani na prirodnim proizvodima i egzotičnim mirisima će probuditi vaša čula i oživjeti vaš duh.

Zatvorite oči i prepustite se čarobnom dodiru našeg ljubaznog i profesionalnog osoblja i doživite savršenu harmoniju i nezaboravne trenutke..